Udskriv
5 fra 2 stemmer

Langtidsstegt svineskank, selleri og brombær

Ret: Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Madsvin.com

Ingredienser

Svineskank

  • En skank på ca. 1-1 2kg
  • En lille håndfuld laurbærblade
  • En lille håndfuld frisk salvie
  • God salt

Selleri

  • Et hoved knoldselleri
  • 2 x 25g smør
  • Lidt neutral olie
  • Sølvpapir
  • Salt

Sauce med vilde brombær

  • Et skalotteløg eller et halvt alm. løg
  • 40-50 g brombær gerne fra skoven
  • En rest rødvin jeg brugte ca. 1/4 flaske
  • Et skvæt mørk balsamico-eddike
  • 1 spsk svampefond eller en håndfuld champignon/svampe
  • 500 ml svinefond eller 500ml vand + en terning
  • 50 g smør til montering

Sådan gør du

Svineskank

  • Rids sværen ned til fedtet
  • Gnid sværrene godt ind i salt og put laurbærblade og salvie ind mellem sværrene
  • Sæt i ovnen (helst på højkant) ved 160 grader i ca. 3 timer.
  • Hvis sværen ikke er sprød, skrues der op til 200 grader, indtil til sværen er klar

Smørbagt (og stegt) selleri

  • Tag en kniv og skær sellerihovedet til
  • Læg en skive smør (25g) på toppen af sellerihovedet, og pak det godt ind i staniol
  • Sæt sellerien i ovnen sammen med skanken, så hovedet sammenlagt får 1,5-2 timer alt efter størrelse
  • Tag sellerien ud af ovnen, og lad det stå til der er ca. 10 minutter til spisning
  • Skær sellerien i skiver, og hæld lidt neutral olie på en varm pande.
  • Tilsæt selleri, og når panden er godt varm og det syder lystigt, tilsæt da 25g smør, som bobler med.
  • Når selleristykkerne har fået lidt farve på begge sider (og føles møre i midten) er de klar
  • Kværn lidt salt over sellerien

Sauce med brombær

  • Hæld et lille sjat neutral olie i en kasserolle, og tilsæt løg som steges blankt
  • Rødvin og et skvæt mørk balsamico-eddike tilsættes, og koges ind til ca. halvdelen
  • Tilsæt 500ml svinefond, en spsk svampefond og brombær - lad det hele koge godt ind, til der er 1-1,5dl i kasserollen og mas brombærrene ud - saucen skal være lidt klistret og tyk nu
  • Montér saucen med 50g smør (pisk smørtern i saucen - det giver en tykkere og passende konsistens)

Noter

Hvis svinefonden erstattes med kalv/okse eller vildtfond, vil saucen også passe glimrende til disse typer kød.