Udskriv
0 fra 0 stemmer

Rørt tatar, rå æggeblomme, svampe og gulerodschips

Ret: Smørrebrød
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Tatar

  • 1,5 kg skært okseinderlår
  • 1 dl frisk peberrod revet groft
  • 1 dl Dijon sennep
  • 2 spiseskefulde syltet estragon hakket fint
  • 1 dl rødløg hakket fint
  • Salt & peber

Syltede svampe

  • 300 gram bøgehatte
  • Lage af:
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade

Gulerodschips

  • 1 bundt gulerødder 4-6 stk.
  • 2-3 spiseskefulde fint salt
  • 2-3 liter fritureolie

Anretning

  • 10 rå æggeblommer
  • Friske krydderurter for eksempel ærteskud
  • 10 skiver groft rugbrød
  • Smør

Sådan gør du

Tatar

  • Kør kødet gennem en kødhakker, indtil alt fedt og ujævnheder er væk. Hvis du ikke har en kødhakker, kan dette gøres med en superskarp kniv.
  • Rør det hakkede kød med alle ingredienserne og smag til med salt og peber

Syltede svampe

  • Skær rødderne af bøgehattene.
  • Bring lagen i kog, køl den af og hæld den over svampene.
  • Lad svampene trække i lagen i minimum et døgn i køleskab.

Gulerodschips

  • Skyl gulerødderne grundigt og skrab dem, hvis de er nye – ellers må du skrælle dem.
  • Skær dem i stykker på cirka to centimeter og skær dem efter på langs i helt tynde skiver.
  • Opvarm fritureolien til 135 grader, og dyp gulerødderne heri.
  • Rør rundt i gulerødderne, så de ikke klumper sammen.
  • Tag gulerødderne op, når de er blevet lidt mørkere i farven (det tager 4-5 minutter), og fordel dem på et lag bagepapir i en bradepande.
  • Drys gulerødderne let med fint salt for at fremhæve både smag og sprødhed.
  • Lad gulerødderne stå fremme - udækket - til de er helt afkølet og sprøde.
  • Opbevar de friterede gulerødder i en lufttæt boks ved stuetemperatur (de kan holde sig i cirka en uge).

Anretning

  • Form kødet til en kugle og bank det ud til det har fået den størrelse og tykkelse, du ønsker.
  • Rids tataren på overfladen med en kniv for at give den mønster, og læg den på tallerkenen oven på det smurte rugbrød.
  • Pynt med en rå æggeblomme, 2-3 spiseskefulde syltede svampe (drænet for lage), så mange gulerodschips, som du kan holde mellem to fingre og eventuelt lidt friske krydderurter.