Udskriv
3.6 fra 5 stemmer

Hollandaise - Quick and Dirty

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Hollandaise

  • 3 æggeblommer økologiske
  • 250 gram smør
  • 1 spsk ciron eller vineddike
  • Salt og peber - gerne hvid peber hvis du har det

Tilbehør

  • 2 stykker brød - gerne nogle bløde boller eller broiche brød
  • 4 stykker god landskinke
  • 8 asparges
  • 2 hele æg

Sådan gør du

Hollandaise

  • For at være sikker tager du lige æggeblommerne ud af køleskabet mindst 30 min før brug
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen i 60 sekunder og lad det stå samme tid som æggene.
  • Hæld blommerne og cironsaft eller vineddike i blenderen og kør den i 30 sekunder på fuldkraft.
  • Tag nu sikkerhedslåget af The Boss og sæt den på "Mix" og lad den køre i 60 sekunder hvor du tilføjet smørret i en tynd stråle.
  • Smag til med salt og peber.

Tillbehør

  • Rist brøddet
  • Steg dine asparges på en tør pande og tilsæt olivenolie samt salt og peber til dem bagefter
  • Porcher dine æg. Varm en stor gryde op med vand til det næsten koger - 85 grader ca.
  • Tilsæt 2 spsk eddike og rør rundt i vandet så det danner en strøm.
  • Slå æggene ud i en kop og hæld dem i vandets retning så de samler sig - tag et æg ad gangen.
  • Giv det ca. 3 minutter.
  • Anret med brød i bundet, så skinke, asparges og æg på toppen.
  • Hæld nu sauce ud over i rigelige mængder!