Udskriv
5 fra 2 stemmer

4th of July: Pulled Beef

Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid42 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

BEEF

  • 2 kg oksebov

RUB

  • 2 spsk salt
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk barbecuekrydderi
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk chilipulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgspulver

SAUCE FOR THE INJECTION

  • 1 dl æblecidereddike
  • ¾ dl ketchup
  • ¼ dl whisky af Mr. Jack Daniels
  • ½ dl brun farin
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk hot chili flakes
  • 2 tsk groft friskkværnet peber

Sådan gør du

RUB

  • Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en hurtighakker eller en morter.
  • Gnid det grundigt ind i kødet og pak det ind i film.
  • Læg det på køl i nogle
  • timer.

SAUCE FOR THE INJECTION

  • Bland alle ingredienserne grundigt sammen med en stavblender, til ensartet
  • konsistens.
  • Sug saucen op i sprøjten og skyd det dybt ind i kødet 4-5
  • steder.
  • Reload efter behov.

PULLED BEEF

  • Vi vil foreslå, at du griller kødet på en kulgrill ved ca. 100 grader i min. 12 timer. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 90 grader. Ved denne
  • fremgangsmåde er du sikker på et godt resultat.
  • Sæt en bakke med vand under stegen – det skaber fugt i grillen.
  • Kuglegrill: Start med at varme ca. 10-12 briketter og fordel dem i hvert “rum” ude i siderne og lad grillen finde temperaturen (100 grader) i ca. 30 minutter. Læg derefter stegen på risten og kom 1-2 briketter på i timen i over de næste 12 timer.
  • Gasgrill: Start grillen og ram de 100 grader. Læg stegen på og kig til den jævnligt i løbet af de næste 12 timer.
  • Ovn: 12 timer ved 100 grader og dernæst 120 grader i den sidste time. Denne løsning kan fint bruges som det nemme alternativ - præcis som med Pulled Pork!

Noter

Du kan vælge at trække kødet eller lade gæsterne selv gøre arbejdet!