Go Back
+ servings
Udskriv
4.23 fra 70 stemmer

Hjemmelavet kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøver

Som med så mange andre retter ligger hemmeligheden i råvarerne - nye kartofler er et must!
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Keyword: grillmad, kartoffelsalat, kartofler
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg. nye danske kartofler
  • 1 håndfuld radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise alternativt Hellmann's
  • 4 spsk. cremefraiche - så fed som din samvittighed tillader
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartofler

  • Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand
  • Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet imens du tilbereder dressingen

Dressing

  • Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand
  • Hak forårsløg, hvidløg og purløg
  • Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber - dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen

Samle samle

  • Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.