Udskriv
4.24 fra 30 stemmer

Den ultimative kartoffelsalat til grillsæsonen

Som med så mange andre retter ligger hemmeligheden i råvarerne - nye kartofler er altså et must!
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg. nye danske kartofler
  • En håndfuld radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche - så fed som din samvittighed tillader
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartofler

  • Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand
  • Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet mens du tilbereder dressingen

Dressing

  • Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand
  • Hak forårsløg, hvidløg og purløg
  • Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber - dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen

Samle samle

  • Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.

Noter

Jeg er tilhænger af, at kartoffelsalat ikke er alt for koldt og heller ikke alt for fed, men det er nok en smagssag. Som sagt kan du også tune ovenstående med diverse råvarer - her er nogle af mine favorit extras:
- Kapers
- Cornichoner
- Rå grønne asparges
- Solmodne tomater
- Agurk
- Dild
Server kartoffelsalaten til en go' grillpølse eller en saftig svinekotelet!