Udskriv
5 fra 1 stemme

Sommermad: Flødestuvede nye danske kartofler med stegt laks

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 2
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 stykker laks a 200 g - gerne økologisk hvis det er muligt
  • 1 bundt dansk aspages
  • 300 g nye danske kartofler de skal måske bestilles
  • 1/4 liter øko piske fløde
  • 1 lille skalotte løg
  • Smør/olie til stegning
  • Ekstra jomfru-oliven olie
  • Muskat nød
  • Citron halver den og steg den på grillen
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Start med at sætte en kasserolle over med saltet vand, og der skal meget i, 5 spsk.
  • Smid kartofler i og kog dem lige nøjagtig 5 minutter, sluk og lad dem trække samme tid.
  • Giv laksen lidt salt og lad den trække indtil den skal steges.
  • Skær kartoflerne ud i mindre stykker.
  • Varm 2 pander op med olie og smør.
  • Smid kartoflerne på den ene pande og lad dem stege et par minutter, til de får en lille skorpe.
  • Hæld fløden over og skrue helt ned så det småsimrer.
  • Efterfølgende smager du til med muskat, salt og peber.
  • Steg nu laksen på skinsiden i ca. 5-6 minutter. Hvis du gerne vil have den helt stegt igennem, så sætter du låg over eller steger den på den anden side.
  • Imens laksen steger knækker du dine asparges.
  • Når laksen er færdig sætter du den til side og dækker den til.
  • Find nu en tør pande og steg aspargesene i 3 minutter til de tager lidt farve.
  • Når de er færdige slukker du og hælder lidt ekstra jomfru-oliven olie og og krydrer dem med salt og peber.
  • Find en tallerken og læg kartoflerne nederste, så asparges og til sidst laks samt citron.