Udskriv
3.67 fra 3 stemmer

Philly Cheese Steak Sandwich

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Karamelliseret løg

  • 6 store løg
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk koncentreret hønsefond
  • 1 tsk sukker
  • En god sjat oliven olie
  • Hvis du tilfældigvis har en sjat kirsebær vin så gør det intet
  • Salt/peber

Rød peber chutney

  • 3 røde snack-peber
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse øko hakket tomat
  • 1 tsk knust chili
  • En god sjat oliven olie
  • Salt/peber

Entrecotes

  • 4 x100 gram bøffer
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk cayenne peber
  • ½ tsk knust chili
  • ½ røg salt - kan undlades

Brød og ost

  • Det er dybest set efter eget valg men brødet skal være blødt og sødt! Jeg fandt nogle forskellige og prøvede dem af. Hver sin smag!
  • 500 gram Emmentaler

Sådan gør du

Karamelliseret løg

  • Skær løgene på et mandolin jern helt tyndt.
  • Varm en pande med en god sjat olie op.
  • Steg løgene ved middelsvag varme i 5 minutter hvor du rører godt rundt.
  • Skru ned og tilsæt resten og lad det simre ved helt svagt blus i 60 minutter.
  • Rør en gang imellem så det ikke brænder på.

Rød peber chutney

  • Varm endnu en pande op med olie. Hak rødløg og hvidløg fint og svits det et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater, chili og lad det simre i 20 min.
  • Snit de røde pebre meget fint og læg dem til side.
  • Til sidst tilsættes de i ca. 3 minutter sammen med salt og peber - meningen er, at peberen ikke er udkogt med sprød.

Entrecotes

  • Skær bøfferne i mundrette bidder
  • Bland alle krydderier sammen og vend det sammen med kødet i en skål
  • Lad det trække 15 min.
  • Varm en pande og til niveau med helvedes flammer og svits kødet i ca. 3 minutter.
  • De skal være røde indeni og have skorpe uden på.
  • Pas på med at røre for meget rundt når du har smidt kødet på, så sænker du varmen på panden.

Brød

  • Varm ovnen op til 225 grader. Løg 3 skiver ost i bunden, så kød direkte fra varmen, løg og peber-chutney slut af med 3 skiver ost igen - evt. et skud sennep på den anden bolle.
  • Luk sammen og smæk det i ovnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet.