Udskriv
4 fra 1 stemme

The Blue Cheese Burger

When less is more...
Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøffer

  • 4 gode burgerboller lav dem selv eller køb de bedste du kan opdrive
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Tilbehør

  • 150 g. blue chesse blåskimmel ost - det lyder ikke så fedt, men det hedder det
  • 8 store løg
  • 3 spsk. oliven olie
  • 1 spsk. eddike
  • 2 spsk. soya
  • 4 hønse fond
  • 1 tsk sukker
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tilbehør

  • Vi starter lige med tilbehøret, da det tager længst tid. Skræl alle løgene og skær dem ultra tyndt, hvis du har et mandolinjern, så brug det.
  • Varm en pande op med olie og steg løgene ved middelsvag varme i 10 minutter. Søg for at røre godt rundt så de ikke branker.
  • Skrue nu ned til svag varm og tilsæt soya, fond, salt og peber og lad dem simre i yderligere 50 minutter. Du kan sagtens lade dem passe sig selv, men ca. hvert 5. min skal de lige røres lidt rundt. De skal have lang tid så de karamelliserer, så vær tålmodig.

Bøffer

  • Rør hele molevitten godt sammen og stil det på køl.
  • Når du er klar, former du 4-6 bøffer afhængig af størrelsen på dine burgerboller
  • Varm en pande op med olie og steg dem ved middelhøj varme i 5 minutter på den ene side.
  • Vend dem og fordel osten på bøfferne og steg dem færdig.
  • Varm bollerne, skær dem over og steg dem et minuts tid på skærefladen.
  • <smid en bøf på, så løg og hvis du er in the mood - ketchup på toppen.