Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Hyggemad: Skærising med citronsovs

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Fish
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 600 g. skærising
  • 50 g. grovmel
  • 50 g. havregryn
  • 50 g. mandler
  • 500 g. blande gulerødder
  • 500 g. kartofler
  • 100 g. smør
  • 2 tsk karry medmindre du vil have krudt på, så kører du bare dobbelt op
  • 2 dl kartoffelvand
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk creme fraiche 38 %
  • En øko-citron
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kartofler

  • Start med kartoflerne, hvis du er renegade, så koger du bare skidtet med skræl. Den perfekte kartoffel koger du med rigelige vand og salt (1 håndfuld) i 10 minutter, slukker og lader den trække resten af tiden - Bum!

Gulerødder

  • Gulerødder skrælles og skæres i tynde strimler. Imens varmer du en pande op med 40 gram smør og tilsætter karry. Det lader du bruse godt af. Tilsæt så gulerødderne som du vender godt rundt ved høj varme. Herefter sætter du et låg over, hvis ikke du har det, så bruger du bare staniol og skruer ned, hvorefter du lader det trække i 10 minutter.

Citronsovs

  • Varm en lille kasserolle op, hvor du smelter 40 gram smør og tilsætter mel. Rør godt rundt og tilsæt kartoffelvand og sødmælk. Lad det simre, og kun simre til det tykner en smule og tilsæt så revet citronskal fra hele citronen og saften fra halvdelen, hvis du lige som mig elsker citron så tilføjer du bare det hele. Smag til med godt med salt og peber.

Skærising

  • Kør mel, havregryn og mandler på en hurtighakker fx din Bamix til en grov panering. Hæld det i en skål og varm to store pander godt op med olie og smør. Vend nu fisken i paneringen og steg den et par minutter på hver side. Du skal være forsigtig når du vender den.
  • Herefter er du faktisk klar til servinger.