Udskriv
5 fra 1 stemme

Clafoutis - dessert for champions

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • ½ kg. friske bær kirsebær, hindbær, blåbær kan bruges - men bland dem gerne. Brug også gerne nogle amarena kirsebær, men sørg for at der ikke er for meget væde.
  • 100 gram mel
  • 100 gram sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 5 dl. sødmælk
  • 3 cl. rom eller cognac
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Hvis du bruger kirsebær skal de udstenes og blandes med de resterende bær. Drys evt. lidt sukker over dem, hvis de er for sure.
  • Bland nu alle øvrige ingredienser sammen og gør en omhyggelig smurt spring form klar.
  • Hæld halvdelen af dejen i formen og smid den i ovnen i 10-12 minutter.
  • Fordel nu dine bær oven på og hæld resten af dejen over og smid den i ovnen igen i 35 minutter.
  • Tag den ud og lad den køle af. Det er muligt den virker blød, men det skal nok sætte sig.
  • Drys nu med flormelis og server.