Udskriv
4.41 fra 15 stemmer

Den perfekte Irish Coffee

Ret: Varm Drik
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 8 cl rørsukker/farin sirup Kog 1dl vand op med 1,5dl rørsukker og 0,5dl brun farin
  • 16 cl Irish whiskey f.eks. Jameson Original
  • 5 dl god stempelkaffe
  • 1/4 l fløde
  • 5 cl Irish Liqueur f.eks. Baileys
  • En muskatnød

Sådan gør du

  • Varm dine glas igennem, med noget kogende vand – din Irish skal jo gerne være varm, ikke!
  • Pisk den køleskabskolde fløde sammen med din Irish liqueur i en iskold metalskål (den må gerne have fået et par timer i fryseren), til du rammer en cremet konsistens. Fløden skal kunne hældes på til sidst, så pisk den endelig ikke for stiv.
  • Smid sirup, whiskey og kaffe i de varme glas og rør rundt
  • Hæld forsigtigt ca. 2cm flødecreme ovenpå (kan også gøres med en ske)
  • Afslut med lidt friskrevet muskatnød