Udskriv
5 fra 1 stemme

Nytårsdessert - Hvidchokolade Risotto en tribute...

Forb. tid5 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid55 min
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 dl. risottoris
  • 2 spsk smør
  • 1 liter økologisk sødmælk
  • 400 gram hvidchokolade jeps - du læste rigtigt!
  • 2 stænger vanilje af bedste kvalitet

Sådan gør du

  • Find en pasende gryde og smelt smørret, når det er bruset af tilsætter dine ris.
  • Hak den hvidechokolade og stil det til side.
  • Skru ned for middelsvag varme og rør godt til og lad dem suge noget smør til sig - du må endelig ikke skylle risene, så kan de ikke suge væske!
  • Efter ca. 5 minutter tilsætter du mælken er skruer godt op imens du rører konstant, du skal virkelig være over risene her, og du må ikke stoppe med at røre, hvis du vil køre den sikre vej, så lad være med at skrue helt op, så brænder de ikke på, men så tager det også noget tid før mælken bryder kogepunktet.
  • Når der sker skruer du helt ned og lader det småsimre indtil risene er aldente, det tager mellem 30 og 40 minutter meget afhængig af hvor hurtigt du får dem i kog.
  • Hak alt den hvide chokolade i og bland i - det er voldsomt, men smagen forsvinder ret meget når det bliver koldt.
  • Nu skal det køle af i ca. 3 timer, når du serverer så anret det fx i kopper eller ligende og lad det stå i 15 minutter inden du serverer, så det ikke er iskoldt.