Udskriv
2 fra 1 stemme

I 11. time - Gastromands quick and dirty lynsovs!

Forb. tid1 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid16 min
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Antal: 6 -8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 3 spsk andefedt
  • 3 spsk mel
  • 1 liter andefond - den bedste du kan opdrive.
  • 2-3 spsk ribs-gele eller anden type gele
  • 1 spsk soya
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en kasserolle godt op og smelt andefedtet, tilsæt nu mel og pisk til. Lad det småbrune og tage farve, vi går efter en mørk sovs.
  • Tilsæt nu andefond lidt ad gangen, ca. 3-4 dl. ad gangen hvor du pisker godt til.
  • Nu skruer du ned til middelsvag varme så det bare småbobler og lader det stå i 10 minutter.
  • Tilsæt nu soya, rips-gele og smag til med salt og peber.
  • Jeg bryder mig ikke om kulør, men i denne lynudgave, så går det an - så du giver det bare et skud.