Udskriv
5 fra 1 stemme

Adventskalderen:

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 friske sildefileter
  • 1 frisk jalapeno
  • 1 frisk chili fx vicente’s sweet
  • habanero
  • 1 frisk chili fx habanero dulce
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • ½ dl vodka
  • 10 hele peberkorn
  • 10 hele korianderfrø
  • 3 laurbærblade
  • TILBEHØR
  • 1 løg
  • Dild

Sådan gør du

  • Udvand sildefileterne i vand, hvor vandet udgør ca. 50 % og sildene resten.
  • Lad dem ligge i min. 12 timer, skift gerne vandet et par gange undervejs.
  • Skær chilier i tynde skiver og fjern frøene.
  • Hæld alle ingredienser, på nær sildene, i en lille gryde og lad det koge
  • langsomt op. Sluk for varmen, når det koger, og rør i gryden, til sukkeret er
  • opløst. Lad lagen afkøle.
  • Læg nu nænsomt dine sild i et skoldet glas med tilhørende tætsluttende
  • låg og hæld den afkølede

Noter

Server de marinerede sild på hjemmebagt rugbrød med løgringe og
friskhakket dild