Udskriv
4.5 fra 4 stemmer

Boller i Karry - a la Gastromand

Luksusudgaven af den danske klassiker Boller i karry
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Danish
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Boller

  • 500 gram hakket svinekød af glad økogris - halv kalv/svin duer også
  • 1 stort løg
  • 1 gulerød
  • 4 spsk hakket frisk rødkål
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • ½ bund frisk koriander
  • Friskkværnet peber

Karry

  • 2 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • 2-3 tsk karry
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 nip safran
  • 3 dl reduceret vand fra bollerne
  • Løg
  • 1 glas perleløg
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber

Tilbehør

  • Ris
  • 4 forårsløg

Sådan gør du

Boller

  • Hak gulerødder, løg, rødkål groft men ensartet. Hak korianderne fint. Bland det hele grundigt sammen med farsen. Stil det til side og begyndt på saucen.
  • Når den halvvejs varmer du en stor gryde op med letsaltet vand og former boller som du koger let i 25 min. Det skal ikke bulderkoge, men bare småboble lidt. Hvis du har svært ved at få dem til at være der, så læg låg på og skrue godt ned.
  • Fisk bollerne op og kog vandet godt ind i ca. 20 min. Du skal bruge 3 dl.

Karry

  • Hak løg, æbler fint. Varm en kasserolle op og smid de tørre krydderier på og brænd dem af et par minutter. Smid nu smør på og vend det sammen.
  • Tilsæt løg og æbler og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt nu vandet og rør til.
  • Tilsæt så kokosmælk og lad det småkoge i 10 min.
  • Tilsæt safran og smag til med salt og peber.
  • Hvis du absolut ikke mener det er tykt nok så sier du 1 spsk mel over det og rører rundt. Hvis det klumper, så grib din Bamix og fyr den af!

Løg

  • Varm en pande op med smørret og smid løgene på, drys med salt og peber og lad dem simre i 15 minutter.

Tilbehør

  • Kog risene og hak forårsløgene i strimler.