Udskriv
5 fra 1 stemme

Remake af en klassiker: Smørstegt rødspættefilet

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødspætte

  • 10 friske rødspætterfilletter
  • 2 spsk. grov hvedemel
  • 2 spsk. rugmel
  • 2 spsk. mandelmel gerne groft
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 bundt frisk koriander
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • Masser af smør til stegning

Bønner

  • 500 g. friske bønner
  • 250 g. mark champion
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk Marsala eller portvin
  • 3 spsk smuttede mandler
  • Olie til stegning
  • Salt/peber

Salat med squash og porre

  • 1 spuash
  • 1 porre
  • 2 forårsløg
  • ½ bundt frillicesalat
  • ½ bundt basilikum
  • 1 bakke rucola
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk oliven olie
  • 150 g feta
  • Salt/peber

Sådan gør du

Rødspætte

  • Bland alt melet sammen og vend fisken deri.
  • Varm en pande godt op med 2 spsk smør og 1 tsk olie.
  • Smid første omgang fiske på og steg dem i ca. 2 min. på hver side.
  • Læg dem til side og steg den sidste del.
  • Server med citronskriver i både og grofthakket koriander.

Bønner

  • Kog bønner i 2 min og læg dem i is-vand - jeg ved godt det sucks og alt det der, men det bevarer altså farve, jeg magtede det ikke lige og resultatet bliver altså derefter.
  • Varm en pande med olie og til middelstærk varme.
  • Hak løgene og smid dem på. Svits dem i 2-3 minutter.
  • Rengør og hak champion imens og smid dem på panden. Giv det hele yderligere 5 min.
  • Tilsæt marsala, bønner og mandler samt soyasauce.
  • Lad det hele koge sammen i 3 minutter.
  • Server på et stort fad med fiskene ovenpå.

Salat med squash og porre

  • Rengør alle grøntsager.
  • Skær porre og squash i mundrette bidder og grill det på en grillpande i 4-5 min.
  • Varm honning, balsamico og olie op og kog det sammen til en tyk glace
  • Vend squash, porre og alt salat samt hele basilikum blade sammen.
  • Smuldr fetaost og hæld glacen over samt salt og peber.