Udskriv
0 fra 0 stemmer

Grillet, farseret blomkål - en nyklassiker

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved - et lille er at foretrække
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 pakker bacon
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. mel
  • Dine foretrukne krydderier - friske eller tørre
  • Salt
  • Peber
  • Evt. lidt ost - fx feta eller cheddar

Sådan gør du

  • Rør en fars af samtlige ingredienser minus bacon og blomkål
  • Stil farsen på køl
  • Dæk bunden af en gryde med vand tilsat 1 tsk. salt og evt. et skvæt eddike eller hvidvin
  • Læg blomkålet i gryden, låg på og kog op
  • Tag blomkålet op og lad det lufttørre et par min.
  • Stil blomkålet i et ovnfast fad eller foliebakke
  • Pak blomkålet ind i fars - sørg for at farslaget er ca. lige tykt over det hele
  • Dæk farsen med bacon - hvor sirligt det gøres er helt op til dine æstetiske krav - mine er ikke høje:)
  • Grill svinet i ca. 45. min over indirekte varme

Noter

Flyt blomkålet til et passende str. fad eller tallerken og skær det ud ved bordet. Server med dit favorittilbehør - en kold cremefraiche-dressing gør det godt til!