Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Gastromand goes Italian IV - The Big Italian

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Focacciabolle (6-8 boller)

  • 10 gr. gær
  • dl olivenolie
  • ekstra olivenolie til pensling
  • 3 dl. lunken vand
  • 10 gr. groft salt eller havsalt
  • 500 gr. Tipo 00 mel
  • Rosmarin

Bøf:

  • Hakket oksekød god kvalitet (jeg lavede bøfferne a' 200 gr. pr. bøf)

(Urte)Mayo:

  • Æggeblommer
  • Olie
  • Hvidvinseddike
  • Salt/peber
  • citronsaft
  • Urter f.eks. basilikum, oregano

Øvrigt:

  • Friske tomater
  • Rucola
  • Mozzerella
  • Parmaskinke

Sådan gør du

  • Bland gær, olie og vand.
  • Kom salt og mel i gærblandingen og ælt det sammen, gerne på en maskine. Ælt gerne i 8-12 minutter, så det er virkelig godt blandet og klistret. Kom dejen over i en skål, med mel drysset i. Drys lidt ekstra mel henover dejen. Lad den hæve i 2-3 timer.
  • Form 6-8 boller og læg dem på bagepapir på en bradepande. Pensl dem med lidt olivenolie, og drys frisk rosmarin ovenpå. Lad bollerne efterhæve 1 time . Gerne ved 40 grader i ovn, hvis ovnen kan gå ned på 40 grader.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 220 grader varmluft. De skal have 25-28 min.
  • Når bollerne er færdige skal de afkøle.
  • Smid parmaskinke i ovnen på 220 grader varmluft, og steg det sprødt i 5-6 min.
  • Lav din mayo. Brug f.eks. frisk basilikum, oregano eller timian eller flere slags urter. Smag til, og sæt på køl når du har ramt din smag.
  • Form dine bøffer og steg dem på en pande. Når bøffen har fået stegeskorpe på begge sidder lægger du to gode skiver mozzerella på og lader det smelte. Fyr evt. dem i ovnen ved 150 grader og lad bøfferne stege færdige og osten smelte nedover.
  • Saml din(e) burgere og server.
  • Velbekomme.