Udskriv
3 fra 1 stemme

Skinstegt kulmule, porer, Brad og Angelina...

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pesto

  • ½ bund basilikum hvis du kan finde en øko-landbasilikum så brug den
  • Saften fra en halv citron
  • 1 dl oliven olie
  • 25 g parmesan
  • 2 spsk pinjekerner
  • Et godt drys salt og friskkværnet peber

Porrer

  • 2 økologiske porer
  • ½ dl hvidvin
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk oliven olie
  • Salt/peber

Stegte tomater

  • 2 store økologiske tomater
  • 2 spsk mandler
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk paranødder
  • 1 fedhvidløg
  • Et lille drys salt og friskkværnet peber

Kulmule

  • 400 gram kulemule ising, lys sej eller anden hvidfisk
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pesto

  • Vælt hele molevitten i din bamix og fyr den af!
  • Smag det til og sæt det på køl til det skal bruges.

Porrer

  • Vask porrerne grundigt og skær dem i mundrette bidder.
  • Varm en sauterpande op med en god sjat olie og tilsæt smør og lad det bruse af.
  • Smid porrerne på og svits dem af ved høj varme i 30 sekunder.
  • Tilsæt peber og hvidvin og skru helt ned på laveste blus.
  • Læg nu et ikke tilsluttende låg på, fx stanniol du lægger over - meningen er, at der gerne må komme lidt damp væk fra porrerne, men ikke det hele. Et låg duer ikke.
  • Lad dem få 20 minutter, hold øje med, at de ikke mister farven og bliver udkogte.
  • Giv dem et drys salt til sidst.

Tomat

  • Skær tomaterne i 2 cm tykke skiver, kasser begge ender.
  • Blend resten af ingredienserne i en hurtighakker til en grov mel.
  • Vend tomaterne deri.
  • Varm en pande med en god omgang olie op og steg tomaterne 2-3 minutter på hver side.
  • Pas på de ikke brænder fast.

Kulmule

  • Fjern alt skæl med en skarp kniv.
  • Giv fisken en omgang salt og peber og lad den trække 5 min.
  • Varm en pande godt op med olie og vi snakker altså høj varme her.
  • Smid fisken på med skindsiden ned ad og steg dem ca. 3 min.
  • Et lille trick her er, at du efter 2 min lægger et grydelåg over panden, så oversiden bliver færdig og helt mør. Her skruer du ned til middelsvar varme.