1.2tskkarrydet er meget afhængig af hvor stærk din karry er
3dlgod hønsefond
2dlfløde
Salt/peber
Basquaise:
1rødpeber
2løg
3 tomater
4kviste timian
3fedhvidløg
1spsksmør
1spskoliven olie
Saften af en ½ citron
Salt/peber
Kartoffelsalat
500gramnye kartofler
2modne avokadoer
75gramrygeost
1bundt purløg
1bundt brøndkarse
1citron
2nye løg med top eller forårsløg
2spskjomfru oliven olie
Salt/peber
Sådan gør du
Laks og Lange
Giv begge fisk en omgang salt og peber og lad dem trække i 10 min.
Lange steges på en pande i en god sjat olie som er varmet godt op. Den skal have ca. 3-4 minutter. Efter 2 min tilsætter du smørret og hældet det over fisken indtil tiden er gået.
Laksen steges på en grill for fuld hammer på skinsiden. Pensel den med olie inden. Den skal have ca. 4 minutter.
Karrysauce
Varm en lille gryde op med en god sjat olie. Hak løg, fennikel, æble, hvidløg groft og svits det grundigt i 5 min.
Tilsæt så karry og giv det yderligere 3 min.
Tilsæt fond og reducer kraftigt, til ca. 1 dl tilbage. Det tager ca. 20-25 min., går der længere sker der ikke noget, bare pas på det ikke bliver helt tørt.
Si så skidtet og tilsæt fløden og kog ind til passende konsistens. Lige inden servering kan du give det en god omgang piskning, så det skummer lidt op. Er du til textura, så bank noget Lecite i - så skal du se skum!
Basquaise
Varm en pande godt op med olie og smør. Tilsæt hvidløggene hele og riv timian-bladene af to af kvisterne og smid dem på. Lad det bruse af.
Skær grøntsagerne i strimler, forsøg at gøre det nogenlunde ensartet.
Når smørret er bruset af, så tilsætter du grøntsagerne og svitser dem ved høj varme i 3 min. Tilsæt det sidste timian og citron til sidst.
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne perfekt - altså 7 min., masser af salt og fx en kvist timian i og lad dem trække resten af tiden. Tro mig, det virker!
Mos avokadoerne og rygeosten sammen med citron, salt og peber.
Snit løgene og purløg fint og vend det i.
Når kartoflerne er kølet lidt af vendes det hele sammen.