Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Til de lyse nætter: Stegt lange og grillet lask

Forb. tid1 time 15 minutter
Tilb. tid1 time 15 minutter
Samlet tid2 timer 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Laks og Lange

  • 500 g laksefilet
  • 500 g langefilet
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt/peber

Karrysauce!

  • 2 skalotteløg
  • 1 æble
  • ½ fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g/1 spsk revet ingefær rod
  • 1.2 tsk karry det er meget afhængig af hvor stærk din karry er
  • 3 dl god hønsefond
  • 2 dl fløde
  • Salt/peber

Basquaise:

  • 1 rødpeber
  • 2 løg
  • 3 to mater
  • 4 kviste timian
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk oliven olie
  • Saften af en ½ citron
  • Salt/peber

Kartoffelsalat

  • 500 gram nye kartofler
  • 2 modne avokadoer
  • 75 gram rygeost
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt brøndkarse
  • 1 citron
  • 2 nye løg med top eller forårsløg
  • 2 spsk jomfru oliven olie
  • Salt/peber

Sådan gør du

Laks og Lange

  • Giv begge fisk en omgang salt og peber og lad dem trække i 10 min.
  • Lange steges på en pande i en god sjat olie som er varmet godt op. Den skal have ca. 3-4 minutter. Efter 2 min tilsætter du smørret og hældet det over fisken indtil tiden er gået.
  • Laksen steges på en grill for fuld hammer på skinsiden. Pensel den med olie inden. Den skal have ca. 4 minutter.

Karrysauce

  • Varm en lille gryde op med en god sjat olie. Hak løg, fennikel, æble, hvidløg groft og svits det grundigt i 5 min.
  • Tilsæt så karry og giv det yderligere 3 min.
  • Tilsæt fond og reducer kraftigt, til ca. 1 dl tilbage. Det tager ca. 20-25 min., går der længere sker der ikke noget, bare pas på det ikke bliver helt tørt.
  • Si så skidtet og tilsæt fløden og kog ind til passende konsistens. Lige inden servering kan du give det en god omgang piskning, så det skummer lidt op. Er du til textura, så bank noget Lecite i - så skal du se skum!

Basquaise

  • Varm en pande godt op med olie og smør. Tilsæt hvidløggene hele og riv timian-bladene af to af kvisterne og smid dem på. Lad det bruse af.
  • Skær grøntsagerne i strimler, forsøg at gøre det nogenlunde ensartet.
  • Når smørret er bruset af, så tilsætter du grøntsagerne og svitser dem ved høj varme i 3 min. Tilsæt det sidste timian og citron til sidst.

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne perfekt - altså 7 min., masser af salt og fx en kvist timian i og lad dem trække resten af tiden. Tro mig, det virker!
  • Mos avokadoerne og rygeosten sammen med citron, salt og peber.
  • Snit løgene og purløg fint og vend det i.
  • Når kartoflerne er kølet lidt af vendes det hele sammen.