Udskriv
5 fra 1 stemme

Maltboller, med ØL!

Ret: Bagværk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 150 g surdej
  • 250 g maltmel
  • 100 g rugmel
  • 420 g sigtemel
  • 5 dl. Stout
  • 25 g gær
  • 15 g salt
  • 5 spsk. olie
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. brun farin

Sådan gør du

  • Bland gær og øl, og kom surdej i.
  • Tilføj olie, honning, brun farin og mel og kør det hele på en maskine i mindst 8 min.
  • Kom salt i, og kør dejen videre i 2 min.
  • Lad dejen hæve i 2 timer. Dejen er gerne meget klistret, men det er helt okay. Drys den gerne med lidt mel inden hævning.
  • Kom mel på hænderne og form bollerne. Der bliver typisk til 18-20 boller. Det er nødvendigt at bruge flere bageplader.
  • Når bollerne er formet skal de efterhæve på bagepladerne i ca. 1 time.
  • Fyr op for ovnen på max. (250-260 grader). Sæt et fad med vand i bunden af ovnen.
  • Når ovnen er brandvarm smider du en bagplade i midten og skruer ned på 220 grader og bager bollerne i 23 min.
  • Bollerne kan sagtens spises varme.