Hvid chokolademuffin m. hvid chokoladeganache, saltlakridssirup, citron og granuleret lakrids.
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Muffins med hvid chokolade, ganache, citron og lakrids

Ret: Dessert/Kage
Antal: 12
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Muffins

  • 120 g. hvid chokolade
  • 150 g. smør usaltet
  • 150 g. sukker
  • 160 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver

Lakridssirup

  • ca. 140 g. saltlakrids fx. poletter
  • 5 dl. vand

Hvid chokoladeganache

  • 200 g. hvid chokolade
  • 100 g. piskefløde
  • 10-15 g. blødt smør

Pynt

  • Granuleret lakrids
  • Citron øko

Sådan gør du

Muffins

  • Hak chokolade. Brug evt. en foodprocessor.
  • Pisk sukkeret og smør godt sammen. Pisk herefter æggene i, et ad gangen.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver og den hakkede chokolade.
  • Vend stille og roligt melblandingen ned i æggeblandingen. Rør forsigtigt rundt med en dejskraber til hele dejblandingen er jævn og ensartet.
  • Kom dejen ned i muffinpapirforme. Formene skal fyldes 1/3 med dej.
  • Bag kagerne i 15-19 min.
  • Lad dem køle af.

Lakridssirup

  • Kog det hele sammen til sirup, husk at røre rundt undervejs. Brug en tykbundet gryde eller kasserolle. Husk at lade siruppen køle af inden brug.
  • (Vær opmærksom på, at der er meget mere sirup, end der skal bruges til kagerne. Brug evt. det overskydende i is eller til andre kager. Siruppen kan holde sig ca. en uge i en tæt beholder i køleskab)

Hvid chokoladeganache

  • Hak chokoladen fint. Brug evt. en foodprocessor.
  • Bring fløde til kogepunktet. Hold øje!
  • Hæld fløden henover chokoladen. Rør det langsomt sammen, så chokoladen smelter ind i fløden.
  • Kom smøret ned i massen og rør det forsigtigt ind.
  • Stil ganachen til side. Skal du bruge den hurtigt kan du evt. stille den i fryseren i 10 min., så den sætter sig lidt hurtigere.

Pynt

  • Kom ganache i en sprøjtepose, og sprøjt på kagerne.
  • Kom lidt lakridssirup på.
  • Drys med lidt reven citron.
  • Drys med lidt granuleret lakrids.