Udskriv
0 fra 0 stemmer

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gram kalvemørbrad
  • 20 granskud
  • 6 spsk. bøgeaske
  • 6 spsk. olivenolie
  • Kantareller
  • 4 dl kalveglace
  • 32 hyben
  • 2 spsk. honning
  • 2 citron
  • 4 pastinakker
  • 4 spsk. smør
  • 2 spsk. crème fraîche
  • Mælk
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

Kalvemørbrad

  • Granskud blanceres og blendes herefter med olivenolie og aske
  • Kødet smøres ind i blandingen og marineres i op til et døgn inden brug
  • Kødet brunes og steges på rist i ovnen ved 185 grader i ca. 12 minutter
  • Lad herefter kødet trække indtil det skæres op

Pastinak

  • Pastinakker koges møre i en blanding af halv vand og halv mælk, sies og ”bages af” i gryden til væden er fordampet
  • Herefter blendes det med smør og crème fraîche til en mousse og smages til med salt og peber

Hyben

  • Hyben halveres og kernerne tages ud. Hyben blancheres herefter og vendes på en pande med lidt citron og honning.

Svampe

  • Svampe ristes på en hed pande

Noter

Kød anrettes med hyben, svampe, mousse af pastinak, kalveglace og blomster