Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Mormormad: Æbleflæsk

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 800 gram flæsk øko
  • 1 pose frisk rosenkål
  • 6 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 syrlige madæbler fx Inge Marie
  • 1 lille kvist rosmarin
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Jeg lavede en lille test, halvdelen af mit flæsk kom på panden ved høj varme og den anden halvdel i ovnen, og det er lidt hip som hap. Personligt synes det er mest rigtigt på panden, men det er ikke den store forskel. Nå, 220 grader varmluft og så indtil det er gyldent og sprødt.
  • Inde da skræller du dine løg (hø-hø) og skærer bunden af så de kan stå op, så smider du dem i ovnen ved 180 grader drypper den med lidt olie, balsamico, salt og peber og bager dem ca. 30 minutter eller til de er godt møre. Herefter tager du dem ud og "smutter" dem når de er kølet af.
  • Så fjerner du bladene på dine rosenkål, hvilket gøres lettest ved at skære bunden af så stokken bliver fri. Det tager noget tid, men fat mod! Tilbage står du med det inderst af kålen, som du skærer i små kvarte. Husk at skylle det hele meget grundigt.
  • Fjern kernehus og skær æblerne i ottendedele.
  • Nu burde dit flæsk være klar, som du ud eller fjerner fra panden, men efterlader ALT fedtet, hvis du har brugt ovnen, så hælder du det på panden - ohh yes!
  • Fyr op for skidtet og smid de inderste som stykker af rosenkålen, lad det får 2-3 min, så smider du hvidløg og rosmarin på. Giv det yderligere et par minutter. Smid så æblerne på og igen 2-3 minutter, til æblerne er faldet lidt sammen. Så skal løgene på sammen med dit flæsk. Giv det her nogle minutter til lige at falde til og drys så lidt salt og peber over, men hold igen - husk dit flæsk er saltet og på at du har givet løgene salt i ovnen. Herefter burde du være klar til servering!