Udskriv
0 fra 0 stemmer

Grillet tværreb

Forb. tid45 min
Tilb. tid5 t
Samlet tid5 t 45 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Tværreb

  • 1,5 kg tværreb
  • Salt og 15 hele peberkorn
  • 15 korianderfrø
  • 10 fed hvidløg
  • 0,5 l mørk øl fx en ale eller en porter
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl øleddike hvis du ikke har det, så bruger du bare 2 dl æbleeddike

Tilbehør

  • 400 g knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 5 dl sødmælk
  • lidt revet muskatnød
  • Salt/peber/sukker
  • 3 rødløg
  • 500 g friske champion/mark champion eller lignende
  • Olie
  • Hvidvinseddike

Sådan gør du

Tværreb

  • Hvis dit tværreb har så meget fedt, som mit havde så skær det værste fra, ellers så gnider du dem grundigt med salt og peber. Finder en bøtte der kan lukkes hvor hele svineriet kan være i, dumper øl, eddike, peberkorn, korianderfrø og hvidløg i. Smid det på køl i 24 timer.
  • Dagen efter finder du "the chopper" eller en kødokse, hvis du har sådan en - hvis ikke, så er vi lidt doomed, og så skal du tænke kreativt, for du skal have delt benene så du har 6-9 stykker, altså afhængigt af om de kan deles to eller tre gange.
  • Så skal du have tændt de ovn og her brugte jeg grillen med på lav temperatur, 130 grader i 4 timer, hvor efter jeg skruede op til 220 grader i ca. 20 minutter til slut, men hold godt øje med dem, for lige pludselig så bliver de brankede.

Tilbehør

  • Skræl sellerien og skær den i mindre stykker. Kog sellerien i sødmælken med hvidløget til de er helt møre. Herefter kører du dem igennem en blender til den er lind og silkeblød og smager til med salt, peber og rigeligt muskat.
  • Rødløgene skærer i skiver og steges i olie i ca. 25 minutter, tilsæt salt, peber og sukker undervejs og giv dem også gerne et lille skvæt hvidvinseddike.
  • Gør championerne rene og steg dem i en herlig blanding af olie og smør, tilsæt også salt og peber.
  • Herefter er det bare at servere hele molevitten gerne med en god øl til.