Udskriv
0 fra 0 stemmer

Brunet smør is, marengs og æble

Antal: 4 -6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Brunet smør is

  • 150 gr smør
  • 150 gr brun farin
  • ½ tsk salt
  • 8 æggeblommer
  • Vanille fra en kvart stang
  • ½ l fløde
  • 2 dl mælk

Nødder

  • 50 gr hasselnødder
  • 1 spsk smør
  • lidt salt

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • ½ tsk eddike
  • Vanille fra en kvart stang

Broken æble-gel

  • 2 dl æblemost
  • 2 gr agar agar

Sådan gør du

Brunet smør is

  • Brun smørret over medium-høj varme og lad det køle ned.
  • Pisk smørret (uden bundfaldet), brun farin, vanillekorn og salt til en cremet konsistens.
  • Pisk æggeblommerne i, hvorefter fløden piskes i til du har en hel jævn masse.
  • Varm det hele op til max. 85 grader under hyppig omrøring, hvorefter massen skal køles ned.
  • Gerne i køleskabet først og herefter i fryseren et par timer, hvorefter du kører isen på ismaskine.
  • Hvis du ikke har en ismaskine, fryses den ned i fryseren med jævnlige omrøringer.

Nødder

  • Hak nødderne groft og rist dem over jævn varme i lidt smør og med en smule salt

Marengs

  • Pisk hviderne stive.
  • Tilsæt 50gr sukker og eddiken og pisk i 5-10 minutter
  • Rør resten af sukkeret og vanillen i, ganske let.

Broken æble-gel

  • Varm æblemosten op og tilfør agar agar.
  • Lad væske koge ned, hvorefter den geleen kan blendes og fyldes på sprøjtepose.