1stk. and - en stor økologiskfritgående fætter er naturligvis at foretrække, men det er helt op til dig og din pengepung:)
2-3madæbler - Cox Orange el. Belle de Boskoop
150gsvesker
50gsmør
Salt
Peber
Sådan gør du
Klargøring af grillen
Start med at tænde grillen - 1 fuld grillstarter med gode briketter. Er det pivkoldt og snevejr, kan det blive nødvendigt at efterfylde grillen med lidt briketter undervejs
Klargøring af anden
Sikr dig at anden er renset for indvolde
Skyld anden ud- og indvendig
Dub anden tør med noget køkkenrulle eller et rent viskestykke
Stik huller i brystskindet med en gaffel
Gnid med rigeligt salt og peber indvendigt
Fyld
Skræl æblerne og skær dem i stykker
Bland med svesker
Fyldning af anden
Seal the bastard med kødnåle ved halsen
Stop fyldet ind i dyret og luk også endeåbningen med kødnåle
Smør eller pensl anden med smøret og gnid den med rigeligt salt og peber
Omtrent nu burde briketterne i din grillstarter være klar:-)
Grillning af anden
Fordel briketterne jævnt i hver sin side af grillen
Placer en bradepande eller foliebakke mellem briketterne - Hæld rigeligt vand i bradepanden
Læg rist og låg på grillen, åbn helt for lufttilførelsen i bund og top og lad grillen blive rigtig varm i ca. 5 min.
Placer anden på grillens rist, så den ligger over bradepanden og lad anden brune i ca. 10 min. inden du lukker halvt for lufttilførelsen i toppen af grillen.
Lad anden grille under låg i ca. 40 min. pr. kg. - se den indledende tekst om stegetider for and
Tag anden af grillen og lad den hvile i 10-15 min. før du parterer den