Udskriv
5 fra 1 stemme

Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord

Ret: Snacks
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Røgede jomfruhummerhaler

  • 12 ferske jomruhummerhaler
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • Smokegun og lidt røgflis

Dildmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ½ bundt dild
  • Salt og friskkværnet peber

Rugbrødsjord

  • 4-5 skiver rugbrød
  • Lidt salt og sukker
  • Lidt smør

Andet

  • Krydderurter fx. dild, kørvel og purløg

Sådan gør du

Røgede jomfruhummerhaler

  • Pil halerne og fjern tarmen
  • Rim halerne i salt og sukker i 3-5 timer
  • Skyl dem grundigt og tør dem
  • Bages i ovn i 1-2 minutter ved 150 grader (de skal bare blive let hvide)
  • Køl halerne ned, og ryg dem i en pose i et minuts tid (rygetid efter smag)

Dildmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Vend den finthakkede dild i mayo’en
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike

Rugbrødsjord

  • Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
  • Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
  • Køl ned på fedtsugende papir
  • Tag halvdelen af “jorden” og pulveriser – enten i din morter eller i foodprocessoren

Anretning

  • Spred “jorden” ud på et fad eller skærebræt
  • Lav små klatter af mayoen ovenpå
  • Placér en jomfruhmmer på toppen af klatterne
  • Pynt med friskplukkede krydderurter