Udskriv
5 fra 1 stemme

Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Smørfriteret brød

  • ¼ hvedebrød gerne lidt mørkt
  • 50 gr smør

Peberrodsmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ca. 1 tsk friskrevet peberrod
  • Salt og friskkværnet peber

Røget vagtelæg

  • 8 vagtelæg
  • lidt olie
  • Smokegun og lidt røgflis

Kalvetatar

  • 75-100 gr kalveinderlår

Andet

  • lidt purløg
  • flagesalt

Sådan gør du

Smørfriteret brød

  • Smelt smørret
  • Riv indmaden i brødet i 8 passende stykker (ca. samme størrelse som en nigiri-sushi) - gerne lidt uens
  • Dyp brødstykkerne i smørret, lad dem dryppe lidt af
  • Bag i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde
  • Lad brødene køle ned inden anretning

Peberrodsmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med peberrod, salt, peber, sennep og eddike

Røget vagtelæg

  • Frigør forsigtigt æggeblommerne fra hviden og og placer dem i en dyb tallerken, med lidt olie i bunden (så blommerne ikke sætter sig fast)
  • Ryg blommerne i en pose - de kan tåle en del røg, skulle jeg hilse og sige :)

Kalvetatar

  • Hak eller skrab tataren til den ønskede konsistens - jeg foretrækker den lidt grov
  • Salt evt. en smule.

Anretning

  • Tataren anbringes oven på brødet
  • Prik en lille fordybning i tataren med en finger, og placer forsigtig en røget blomme heri
  • Krydr med peber og flagesalt
  • Placér en klat peberrodsmayo ved siden af blommen og slut af med lidt purløg