Udskriv
0 fra 0 stemmer

Ægte Irish Stew

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Irsk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 900 g lammebov - gerne irsk naturligvis!
  • 200 g tørsaltet bacon
  • 50 g smør
  • 8 kartofler
  • 6 løg
  • 1 l kyllingefond
  • Frisk timian
  • Hakket persille

Sådan gør du

  • Trim det værste fedt af kødet og skær det i tern på ca. 2x2 cm.
  • Skær bacon i strimler
  • Skær kartofler og gulerødder i 0,5-1 cm. tykke skiver
  • Skær løg i ringe
  • Smid smørret på en stor pande og fyr op
  • Lad smørret bruse af
  • Brun lammekøddet - halvdelen af gangen
  • Steg herefter bacon sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle
  • Læg ingredienserne i lag i en stegeso
  • Hæld kyllingefond og en spsk. frisk timian i soen
  • Kog op og lad retten simre en time halvt eller helt under låg

Noter

Retten skal ikke være kogt helt sammen men være jævnet af kartoflernes stivelse og være halv suppe, halv gryderet