Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Food on Film – take two: White Castle Burger

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

"Liptons" løgsuppe mix

  • En halv okse bouillon terning
  • Et lille løg
  • 2 tsk. sellerisalt
  • 2 tsk. løg pulver
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • En halv tsk. brun farin
  • 1 dl. sødmælk

White Castle Burger

  • 500 gram hakket oksekød bedste kvalitet er at foretrække
  • 1 stor spsk. peanutbutter jeg brugte noget øko hejs jeg fandt i min lokale Rema1000
  • 2 store løg som er hakket fint
  • 4 store stykker ost Gerne noget lagret cheddar eller gouda
  • 4 hvide krydderboller Jeps - du læste rigtigt
  • Salt/peber

Sådan gør du

"Liptons" løgsuppe mix

  • Smid hele molevitten i en hurtighakker og giv den en opgang, til massen er lind. Stil det til side.

White Castle Burger

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Bland kød, peanutbutter og suppemix sammen til du har en ensartet masse, smid det på køl i 30 min.
  • Skær to af siderne af bollerne så de bliver firkantet, se billedet, det hjælper lidt :-)
  • Hak løgget og stil det til side.
  • Tag nu en bradepande og smør den grundigt med olie. Tag nu farsen og mas en firkant ud midt på, der skal gerne være sådan, at du kan lave 4 burgere ud af dem.
  • Smid så svinet i ovnen i 10 min.
  • Tag det ud og læg løgene rundt om og smid det ind igen i 15 min - når halvdelen af tiden er gået, så roder du lige lidt i løgene, så de ikke brænder fast, det er muligt du lige skal give det lidt ekstra olie her.
  • Nu banker du osten på og giver det yderligere 5 min, eller til det er begyndt at smelte. Imens skærer du lige bollerne og stiller "vappen" (underen) på en tallerken og pensler "vippen" (overen) med lidt sødmælk. Læg dem nu oven på osten og giv det 5 min mere.
  • Så er du ved at være done, tag pladen ud og skær brugerne fri. Et pizzahjul er nemmeste her, så tager du en spartel og smækker dem oven på "vappen".
  • Så er det bare at servere!