Udskriv
5 fra 2 stemmer

Weekend hapser - Figner, mozzarella, serano og mynte

Antal: 16
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 4 øko frisk figner
  • 8 stykker parmaskine gerne af bedste kvalitet
  • 2 store stykker øko bøffelmozzarella hvis du kan opstøve det
  • 1 bund frisk mynte
  • 1 overdrevet god ekstra jomfru oliven olie/ægte trøffelolie
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skær fignerne i 4 stykker hver, så du har 16 stykker i alt
  • Del parmaskinken på langs således du har 16 lange stykker i alt
  • Del mozzarellaen i 16 "bidder"
  • Pluk 16 stykker mynteblade
  • Nu skal du enten have 16 gafler ellers må du lave af to omgange. Men tag gaflen og pres mozzarella på, herefter vikler du lige skinken omkring og slutter af med et mynteblad og så fignen til sidst.
  • Herefter placerer du dem på en stor tallerken eller lignende, og kværner lidt peber samt lidt god salt - fx maldon over.
  • Slut af med et par dråber god olie - hvis du vælger trøffel så er nogle få dråber rigelig - det smager meget igennem!