Udskriv
0 fra 0 stemmer

Weekendkagen: Muffins med chokolade og rålakrids

Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • God mørk chokolade helst 70 %
  • 150 gr. smør gerne usaltet
  • 150 gr. sukker
  • 3 æg
  • 160 gr. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1-2 tsk rålakridspulver

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Hak chokoladen groft.
  • Skær smøret i mindre tern, og sørg for at det er blødt, inden du arbejder videre med det.
  • Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er ensartet og cremet. Pisk herefter æggene i, 1 æg ad gangen.
  • Bland de øvrige tørre ingredienser i en anden skål.
  • Vend nu blandingen med de tørre ingredienser i dejen. Brug en dejskraber og bland hele massen godt sammen.
  • Kom dejen i muffinforme. Der skulle gerne være til 12 muffins.
  • Bag dem i ovnen i 15 min. Brug evt. det gamle husmodertrick med en kødnål, for at se om de er færdige (hænger der dej på nålen, så er kagerne ikke færdige).
  • Lad kagerne afkøle lidt og spis dem, mens de er lune (så er chokoladen nemlig flydende inde i kagen).