Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Pizza-dejen

Dejen giver til 3 pizzaer
Forb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Dej
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1.5 dl vand koldt
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g mel Gerne typo 00, den klassiske pizza, pasta mel fra Italien
  • 100 g mel semola (Grovvalset durummel), hvis du ikke kan skaffe det så erstat med 00 mel.
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt med top

Sådan gør du

  • Bland vand, gær og sukker sammen.
  • Tilsæt halvdelen af 00-melet og semolaenog rør det ud, til der ikke er flere klumper.
  • Rør salt og olie i. Tilsæt herefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel), og ælt dejen godt igennem: Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower! Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
  • Lad dejen hæve på køl i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
  • Tag dejen ud og skær den ud i 3 boller (á ca. 160 g)
  • Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile på køl i en halv times tid.
  • Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, før du ruller den ud.