Udskriv
0 fra 0 stemmer

Cannes-middag #1 -

Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Fiskesuppen

  • 250 g rødfisk
  • ½ løg
  • ½ fennikel
  • ½ porre
  • ½ kartoffel
  • 1 ½ tsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille kvist timian
  • ½ laurbærblad
  • 1 dl Chablis - anden tør hvidvin kan naturligvis bruges
  • ½ l vand
  • ½ knsp. safran
  • cl olivenolie

Rouillen

  • ½ æggeblomme
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp. safran
  • 5 cl jordnøddeolie
  • cl olivenolie

Tomat

  • store tomater
  • 1 fed hvidløg
  • cl olivenolie
  • 1 spsk. stødte grønne anisfrø
  • 100 g friskpillede rejer
  • Imiteret King Crab
  • 1 hel kogt hummer
  • ½ æble

Sådan gør du

Fiskesuppe

  • Vask fisken og rens den grundigt
  • Snit grøntsagerne fint og saml krydderierne i en buket
  • Varm olivenolien op i en gryde
  • Svits fisken
  • Tilsæt alle grøntsagerne og lad det simre 4-5 minutter
  • Tilsæt koncentreret tomatpuré, vin, vand og til sidst skrællet, snittet kartoffel, safran, krydderier og hvidløg
  • Kog ved lav temperatur i 20-25 minutter
  • Tag krydderierne op, og passér suppen gennem en fintrådet sigte

Tomat

  • Skær tomaterne over
  • Krydr dem med hakket hvidløg, olivenolie, knust anis, salt og peber.
  • Bag ved 150°C i 60 min
  • Fjern tomatskind og kerner
  • Hak tomatkødet fint og bland hakket tomat og rejer
  • Stil på køl

Rouillen (Klassisk provencalsk sauce)

  • Knus hvidløg
  • Blend hvidløg, kartoffel (fra fiskesuppen), æggeblomme, safran Smag til
  • Tilsæt olierne under piskning som skulle du lave en mayo

Imiteret King crab

  • Riv hummerkødet fra hinanden
  • Skær Granny Smith-æblet i små tern
  • Bland med hummeren i en skål
  • Bland med rouillen – og afkøl før servering

Noter

Placer krabbeblandingen i bunden af en dyb tallerken efterfulgt af tomater med rejer
Hæld den varme suppe i tallerkenen ved bordet