Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4
fra
3
stemmer
Klassisk fiskesuppe med hvidvin , hummer og rejer
Ret:
Forret, Hovedret
Køkken:
Fransk
Antal:
4
Forfatter:
Gastromand.dk
Ingredienser
Fiskesuppen
250
g
rødfisk
½
løg
½
fennikel
½
porre
½
kartoffel
1 ½
tsk.
koncentreret tomatpuré
1
fed
hvidløg
1
lille kvist timian
½
laurbærblad
1
dl
Chablis - anden tør hvidvin kan naturligvis bruges
½
l
vand
½
knsp. safran
2½
cl
olivenolie
Rouillen
½
æggeblomme
1
fed
hvidløg
1
knsp. safran
5
cl
jordnøddeolie
2½
cl
olivenolie
Tomat
2½
store tomater
1
fed
hvidløg
2½
cl
olivenolie
1
spsk.
stødte grønne anisfrø
100
g
friskpillede rejer
Imiteret King Crab
1
hel kogt hummer
½
æble
Sådan gør du
Fiskesuppe
Vask fisken og rens den grundigt
Snit grøntsagerne fint og saml krydderierne i en buket
Varm olivenolien op i en gryde
Svits fisken
Tilsæt alle grøntsagerne og lad det simre 4-5 minutter
Tilsæt koncentreret tomatpuré, vin, vand og til sidst skrællet, snittet kartoffel, safran, krydderier og hvidløg
Kog ved lav temperatur i 20-25 minutter
Tag krydderierne op, og passér suppen gennem en fintrådet sigte
Tomat
Skær tomaterne over
Krydr dem med hakket hvidløg, olivenolie, knust anis, salt og peber.
Bag ved 150°C i 60 min
Fjern tomatskind og kerner
Hak tomatkødet fint og bland hakket tomat og rejer
Stil på køl
Rouillen (Klassisk provencalsk sauce)
Knus hvidløg
Blend hvidløg, kartoffel (fra fiskesuppen), æggeblomme, safran Smag til
Tilsæt olierne under piskning som skulle du lave en mayo
Imiteret King crab
Riv hummerkødet fra hinanden
Skær Granny Smith-æblet i små tern
Bland med hummeren i en skål
Bland med rouillen – og afkøl før servering
Noter
Placer krabbeblandingen i bunden af en dyb tallerken efterfulgt af tomater med rejer
Hæld den varme suppe i tallerkenen ved bordet