Udskriv
0 fra 0 stemmer

Sommerrisotto med flamberede tigerrejer

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Risotto

  • 250 g. risotto mødte engang en som brugte grødris, det gør du altså ikke.
  • 50 g. smør
  • 1 lille løg eller 2 skalotte løg
  • 1 stor glas hvidvin
  • En god håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 liter god hønse bouillon
  • 5 forårsløg
  • 1 par knivspidse safran jeg brugte noget alt for dyrt safran fra Egypten, som min bedre halvdel havde foræret mig, men det er dyrt, sådan er det bare
  • Salt/peber
  • Citron

Tigerrejer

  • 500 g tigerrejer
  • 5 fedhvidløg
  • 1 lille nip knust chili
  • 1 godt skvæt cognac
  • salt/peber

Sådan gør du

Risotto

  • Hak løgene fint, varm en gryde med en tyk bund op til middelhøj varme og tilsæt halvdelen af smøret, når det er smeltet tilsætter du løgene. Hvis du tilfældigvis har noget marv liggende, så bruger du det i stedet! Når løgene er faldet lidt sammen tilsætter du risene (ikke noget med at vaske dem, så er retten ødelagt!), lad dem stege imens du rører godt rundt. De skal ikke have mere end godt 1 min.
  • Tilsæt nu hvidvinen og rør rundt indtil vinen er fordampet.
  • Nu tilsætter du bouillonen (varm en liter vand op og tilsæt en terning) hvis du har noget hjemmelavet - så bruger du det!
  • Nu tilsætter du lidt ad gangen imens du kører rundt. Det må ikke koge tørt, men hvis det gør, så fortvivl ikke, bare tilsæt lidt ekstra bouillon.
  • Når du er halvvejs tilsætter du dit safran. Så tilsætter du resten af dit bouillon imens du rører, indtil risene er al dente - de skal ikke være kogt helt ud!
  • Til sidst tilsætter du resten af dit smør, parmesan, forårsløg, som du lige har snittet i skiver og dine tigerrejser - smag til med salt, peber og citron!

Tigerrejer

  • Varm en pande godt ud med olie og tilsæt finthakket hvidløg og chili. Pil rejserne og tilsæt dem og svits dem et par minutter.
  • Tilsæt nu cognac og sæt ild til lortet! Ikke under emhætten vel?
  • Godt så, lad dem stege i 1 min i cognacen og tilsæt salt og peber. Tilsæt rejerne og lidt af "sovsen" i risottoen.
  • Voila!