Udskriv
0 fra 0 stemmer

Tømmermændstatar - den fra TV!

Forb. tid25 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid30 min
Ret: Frokostret
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 3-400 gram okseinderlår
  • 1 spsk. rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
  • 1 dl 48% Creme Fraiche
  • 2 skiver rugbrød
  • En klat smør
  • Lidt salt og sukker
  • 50 gr stenbiderrogn
  • Lidt røg og en smok-gun
  • Masser af frisk grønt f.eks. brøndkarse, karse, persille, dild
  • Lidt friskhøvlet peberrod

Sådan gør du

Rugbrødsjord (Kan laves inden)

  • Findel rugbrødet i en foodprocessor og rist det på panden i lidt smør salt og sukker
  • Når det er sprødt, fjernes det fra varmen og køles ned

Stenbiderrogn (Kan laves inden)

  • Smag stendbiderrognen til med lidt salt og sukker.
  • Placér rognen i en lille skål og i en plastikpose og ryg rognen (alt efter hvor kraftig røgsmag man leder efter, kan
  • rognen trække en del røg)

Tatar

  • Tør kødet i et klæde eller med køkkenrulle.
  • Brun kødet med en god gasbrænder (alternativt lynhurtigt på en glohed pande)
  • Lad kødet køle lidt ned og hak det herefter kødet til en ret grov konsistens (ca 1x1x1cm stykker)
  • Vend kødet i rapsolie, salt og peber

Anretning

  • Anret Tatar, rogn og jord på tallerkenen, sammen med masser af friske krydderurter, lidt fuldfed creme fraiche
  • og lidt friskhøvlet peberrod