Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Ingen vurderinger endnu
Tømmermændstatar - den fra TV!
Forb. tid
25
minutter
min
Tilb. tid
5
minutter
min
Samlet tid
30
minutter
min
Ret:
Frokostret
Antal:
2
Forfatter:
Gastromand.dk
Ingredienser
3-400
gram
okseinderlår
1
spsk.
rapsolie
Friskkværnet salt og peber
1
dl
48% Creme Fraiche
2
skiver
rugbrød
En klat smør
Lidt salt og sukker
50
gr stenbiderrogn
Lidt røg
og en smok-gun
Masser af frisk grønt
f.eks. brøndkarse, karse, persille, dild
Lidt friskhøvlet peberrod
Sådan gør du
Rugbrødsjord (Kan laves inden)
Findel rugbrødet i en foodprocessor og rist det på panden i lidt smør salt og sukker
Når det er sprødt, fjernes det fra varmen og køles ned
Stenbiderrogn (Kan laves inden)
Smag stendbiderrognen til med lidt salt og sukker.
Placér rognen i en lille skål og i en plastikpose og ryg rognen (alt efter hvor kraftig røgsmag man leder efter, kan
rognen trække en del røg)
Tatar
Tør kødet i et klæde eller med køkkenrulle.
Brun kødet med en god gasbrænder (alternativt lynhurtigt på en glohed pande)
Lad kødet køle lidt ned og hak det herefter kødet til en ret grov konsistens (ca 1x1x1cm stykker)
Vend kødet i rapsolie, salt og peber
Anretning
Anret Tatar, rogn og jord på tallerkenen, sammen med masser af friske krydderurter, lidt fuldfed creme fraiche
og lidt friskhøvlet peberrod