Udskriv
4.5 fra 8 stemmer

Pariserbøf - den ultimative frokostret?

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Danish
Køkken: Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøf

  • 800 gram oksekød af god kvalitet 8 % fedt
  • 1 stykke daggammelt brød
  • 1 lille løg
  • 2 æg
  • 3 spsk fint hakketrødbede
  • 1 spsk finthakket kapers
  • 1 lille bundt fint hakket kørvel
  • 1 stor skud engelsk sauce
  • Salt/peber

Tilbehør

  • 1 finthakket løg
  • 4 rå æggeblommer overhæld de hele æg med kogende vand inden!
  • Masser af finthakket rødbede
  • Kapers
  • Friskrevet peberrod
  • 2 stykker hvidbrød
  • Smør/olie til stegningen

Sådan gør du

Bøf

  • Kør det hele på en foodprocessor eller lignende, hvis du ikke ejer det så køb en Bamix + SliceSy :-) eller hak det i hånden
  • Bland det sammen med farsen og lad det trække i 30 min på køl
  • Form nu to gigantiske store bøffer af alt farsen, nemlig ja!
  • Varm nu en pande godt op med olie og lidt smør, hvis du er til den slags - læg bøfferne forsigtigt på og skru ned efter 1 min og lad den stege ved lav varme, vær tålmodig da den skal have længe for ellers er det for vanskeligt at vende den - efter 10 min så vender du den og lader den stege færdig på den anden side.
  • Lige inden den er færdig smider du brøddet på og en ekstra klat smør og lader det stege færdigt. Læg bøffen ovenpå.

Tilbehør

  • Hak hele molevitten fint, riv peberroden og husk nu at skolde æggene, så dem forsigtigt ud og fjern hviden, du skal kun bruge blommen.