Udskriv
3 fra 1 stemme

Kanin i øl

Vær særlig opmærksom på, at denne ret tager en del tid. Man kan derfor med fordel partere og marinere kødet dagen før, retten skal serveres.
Ret: Hovedret
Køkken: Belgisk/Flamsk
Antal: 4 -6
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Marinade:

  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk peberkorn
  • ½ dl æbleeddike
  • 3 fl. Westmalle Dubbel eller lignende

Kaningryden:

  • 1 kanin
  • 1 pk. bacon
  • 25 gr. smør til kanin
  • 25 gr. smør til champignon
  • 25 gr. smør til grøntsagerne
  • 500 gr champignon

Sådan gør du

  • (DAG 1)
  • Rens og hak grøntsager til marinaden og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Skær kaninen i 5-7 stykker og læg dem i en stor gryde eller stegeso. Hæld marinaden over og stil det i køleskabet. Nu skal kødet trække i marinaden i minimum 8 timer.
  • (DAG 2)
  • Rens og hak champignoner i mindre stykker
  • Steg bacon på panden og sæt til side et lunt sted
  • Tag kaninstykkerne og vend dem i lidt mel.
  • Smelt 25 gr. smør ned i fedtstoffet fra baconen. Steg kaninstykkerne heri. Steg et par stykker ad gangen. Pas på ikke at kødet brænder på og vend stykkerne så de bliver brunet på alle siderne.
  • Mens du bruner kaninstyker, så kom 25 gr. smør i en gryde og brun champignonerne.
  • Si grøntsagerne fra marinaden.
  • Tag Kaninstykkerne fra og sæt dem et lunt sted, når de er brunet færdige.
  • Smelt 25 gr. smør og kom grøntsagerne fra marinaden på panden hvor der er stegt bacon og kanin.
  • Steg grøntsagerne let møre på panden.
  • Pil de tre laurbærblade op. Hæld nu væden fra marinaden ned i grøntsagerne. Lad det koge noget ind.
  • Hæld grøntsagsblandingen over i en skål og blend det.
  • Tag en stor gryde og kom kaninstykkerne, grøntsagsblandingen og to øl ned i - bland det sammen forsigtigt. Lad det simre nu i min. 60 min. - eller til kødet sidder helt løst på kaninstykkerne. Det fik ca. 1½ time i min gryde, og længere skader slet ikke - bare pas på at det ikke brænder på. Husk også at smage sovsen til med salt og peber. Er smagen for mørk og dyster, så tilfør evt. lidt fløde ;o)
  • Server kanin, svampe og sovs sammen med en god kartoffelmos og lidt frisk persille.