Udskriv
5 fra 1 stemme

Gastromands Fried Chicken

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Ret: Hovedret / Snack
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 8 kyllingelår
  • ¾ l kærnemælk
  • 2 spsk tabasco
  • 1 dl barbeque sauce
  • dl mel
  • 2-3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 dl pankorasp alternativt alm rasp
  • 1 spsk chilipulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk salt
  • 1 l olie majs eller raps
  • 75 gr smør

Sådan gør du

  • Kyllingebrysterne deles i 2-3 stykker og fjern skindet fra lårene.
  • Bland kærnemælk, tabasco og barbeque sauce i en pose og marinér kyllingestykkerne heri
  • minimum et par timer, gerne natten over
  • I en pose blandes 1 dl mel, bagepulver, rasp og krydderier.
  • Varm olien i en pande med høje sider ved middel varme. Tilsæt smør og lad det bruse af i olien.
  • Fjern kyllingestykkerne fra marinaden og ryst dem i en pose med resten af melet.
  • Pisk æggene og vend kyllingestykkerne heri inden du smider kyllingen i posen med rasp-blandingen.
  • Ryst posen grundigt så kyllingen dækkes med rasp.
  • Er du tosset med et godt sprødt lag, så dobbelt-panerer du: tilbage i æggen og en tur i raspen igen.
  • Så er det tid til frituren: start med lårene. Tilsæt vinger og bryst efter ca. 5-8 minutters stegetid.
  • Sørg for ikke at vende kyllingen for tidligt, da det kan ødelægge paneringen.
  • Når kyllingen er færdig, lægges stykkerne på fedtsugende papir.
  • Kan bl.a. serveres med lidt coleslaw.