Udskriv
5 fra 1 stemme

Double crust apple pie

Ret: Dessert
Antal: 12
Forfatter: Louise

Ingredienser

  • Æblefyld:
  • kg. æbler
  • 100 gr. smør 50 gr. + 50 gr.
  • dl. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. maizena
  • Crust:
  • 6 dl. hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 250 gr. Smør
  • ½ dl. iskold vand
  • + 1 æg og 2 spsk. vand til pensling

Sådan gør du

  • Æblefyld:
  • Skræld æblerne, fjern kernehus og del dem alle i 8 både.
  • Smelt 50 gr. smør i en tykbundet gryde. Tilset æblerne, og lade dem simre i 6-8 minutter, mens der røres rundt i dem.
  • Tilset sukker og kanel og lad det simre yderligere et par minutter, så sukkeret smelter og danner en tynd form for karamel i æblerne.
  • Bland citronsaft og maizena, bland i æbleblandingen og lade dem afkøle helt.
  • Crust:
  • Smuldr den kolde smør i melet.
  • Når blandingen er fint "smuldret" så tilsæt en smule vand ad gangen, så dejen lige akkurat bliver lind og kan samles.
  • Del dejen i 2 lige store dele, pak dem ind i en frostpose og læg dem på køl.
  • Samling af tærten:
  • Smør et tærtefad og drys med mel.
  • Rul den ene del af mørdejen ud og beklæd tærtefadet.
  • Hæld æblefyldet i en si, så det meste af den flydende sukkerblanding løber fra.
  • Put nu æblefyldet over i tærtefadet.
  • Ta´ de resterende 50 gr. smør og fordel det i små klumper hist og pist oven på æblefyldet.
  • Rul den anden del af mørdejen ud, og læg det på tærten som et låg. Pres let ned på æblefyldet og lav en nogenlunde ensartet kant.
  • Prik små huller i mørdejs låget.
  • Pisk ægget og vandet let og pensl låget.
  • Drys med lidt sukker/kanel.
  • Bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader. Tærten er færdig når låget er sprødt og gyldent.