Udskriv
4.5 fra 12 stemmer

Spaghetti Bolognese

Forb. tid30 min
Tilb. tid5 t
Samlet tid5 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 600 gr finthakket løg
  • 50 ml jomfruolivenolie
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 150 gr finthakket gulerod
  • 150 gr finthakket blegselleri
  • 50 gr bacon
  • 200 gr hakket oksehale
  • 200 gr hakket okseshortribs
  • 100 gr hakket nakkefilet af gris
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 35 ml balsamico
  • 3 dl hvidvin fx. en fadlagret Chardonnay
  • 2 dl sødmælk
  • 1 bouqet garni basilikum, timian, persille og laurbær
  • 2 dåser flåede tomater af fornuftig kvalitet
  • 100 g smør
  • 2 tsk Tabasco
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 3 store spsk Heinz Ketchup
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med at karamellisere havldelen af løgene i en pande med 25ml olie, ved medium varme: Når løgene brunes lidt, tilsættes der en smule vand og der røres. Dette gøres indtil løgene er bløde, brune og søde (ca. 20 min)
  • I en anden pande steges baconen til det har fået lidt farve. Herefter skrues ned på på medium-lav varme g resten af løgene, gulerod, blegselleri og hvidløg blancheres indtil løgene er blanke (15-20 min)
  • I en tykbundet gryde steges kødet af, ved meget høj varme. Kødet må meget gerne branke en lille smule. Skru lidt ned, lav et hul i kødet midt i gryden, tilsæt tomatpuré i hullet og rist det lidt af. Tilsæt balsamicoen og rist den lidt med.Tilsæt vinen, rør det hele sammen og lad det koge lidt ind i 5-10 min.
  • Nu hældes sødmælken ved og du lader det simre på lav varme i 5 min.
  • Så tilsættes de karamelliserede løg, bacon/grøntsagsblandingen, samt resten af ingredienserne
  • Lad ragúen simre ved lav varme i minimum 3-4 timer, mens du rører jævnligt. Sørg for at det kun simrer
  • Slut af med at smage til med salt, fiskesauce, tabasco, balsamico og sukker