Udskriv
4 fra 1 stemme

Efterårsmad: Bankekød

Forb. tid25 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 25 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bankekød

  • 800 g oksebov
  • 4 store løg
  • 25 gram smør
  • Olie til stegning
  • 1 liter god oksebouillon
  • En håndfuld laurbærblade
  • 1 tsk hele peberkorn
  • Salt og friskkværnet peber

Mos

  • 1,5 kg kartofler spise kartofler eller bagekartofler kan bruges (hvis de har ligget længe er de endnu bedre)
  • 50-100 gram smør lidt afhængig af hvor Gastromand du er
  • 3 dl. sødmæl
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bankekød

  • Skær kødet i skiver af ca. 2 cm og find en kødokse eller bred kniv, som du kan banke kødet med, du skal ikke smadre hver fibre, men give det nogle solide klask (imens kunne du godt råbe højlydt "så kan du lære det!")
  • Skær løgene i skiver og svits dem over en rask ild i en stor gryde.
  • Når de er klare og ikke brune tager du dem op.
  • Vend nu kødet i mel og giv det salt og peber. Smelt smørret i samme gryde og brun det hurtigt af. Hvis der er ikke er plads til det hele på en gang, så gør det over flere omgange.
  • Efterfølgende smider du kød og løg sammen, hælder bouillon over, tilsætter laurbærblade og peberkorn og lægger log på, hvor det så skal småsimre i ca. 2-3 timer.
  • På et tidspunkt får kødet et lidt "lever-agtig" smag, Det betyder at du er tæt på at være færdig, men giv det lidt længere, så forsvinder den.
  • Smag til med salt og evt. friskkværnet peber.

Mos

  • Kog kartoflerne indtil de er fuldstændig udkogte.
  • Tilsæt nu smør og mælk og mos det godt sammen, hvis du har sådan en moser-dims, så brug den - undlad håndmixer, det gør bare mosen tung. Vend det hellere sammen.
  • Smag til med salt og peber.