Udskriv
5 fra 1 stemme

Lagkage med nougat, krokant, trøffelmousse og rom!

Forb. tid1 t
Tilb. tid2 t
Samlet tid3 t
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Lagkagebund

  • 75 gr. flormelis
  • 50 gr. hvedemel
  • 50 gr. maizena
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt mørk rom

Nougatcreme

  • 200 gr. nougat
  • ½ l. fløde

Nøddekrokant

  • 150 gr. nødder eks.vis mandler hasselnødder, usaltede peanuts
  • 50 gr. sukker

Trøffelmousse

  • dl. mælk
  • 8 blade husblas
  • 400 gr. mørk chokolade jeg brugte 70%
  • ½ l. fløde

Pynt

  • Frysetørrede hindbær
  • Chokolade

Udstyr

  • Springform
  • Konditorplast el. plastikchartek

Sådan gør du

Lagkagebund!

  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk snaps.
  • Bland mel, maizena og bagepulver i snapsen.
  • Pisk hviderne stive og vend dem sammen med den seje dej.
  • Smør dejen ud på en bageplade så det fylder lidt mere end springformen og bag den ca.12 minutter ved 200 grader.

Nougatcreme

  • Smelt nougat'en sammen med fløden og bring den lige akkurat til kogepunktet.
  • Kom den flydende nougatcreme i en beholder og læg husholdningsfilm ned over.
  • Stil den på køl i min. 8 timer eller til den er kølet fuldstændig af.
  • Pisk cremen til den bliver tyk.
  • Pas på med ikke at piske for længe, for så skiller den.

Nøddekrokant

  • Nødderne kommes på en pande sammen med sukkeret. Det er underordnet om der bruges alm. melis eller rørsukker. Ved lav varme smeltes sukkeret og bliver til karamel i nødderne.
  • Når sukkeret er helt smeltet, hældes det ud på et stykker bagepapir og skal så bare have lov til at stå og størkne sammen med nødderne. Når karamellen er helt kold, hakkes det så det bliver til en krokant blandig. Hvor groft man vil have det, er en smagssag. Krokanten vendes i den piskede nougatcreme.

Trøffelmousse

  • Husblassen kommes i koldt vand i 30 minutter.
  • Hak chokoladen fint. Vrid derefter husblassen og kog den op sammen med mælken.
  • Hæld den varme mælk over en en skål sammen med ⅓ del af chokoladen. Pisk indtil chokoladen er smeltet og blankt.
  • Tilføj ⅓ del mere af chokoladen og gentag indtil alt chokolade er smeltet. Pisk fløden let og vend den i chokoladeblandingen.

Opbygning

  • Når først trøffelmoussen er lavet, skal kagen rimelig hurtig på køl, så det er nemmest at forberede det meste af kagen før moussen laves. Skær lagkagebunden til, så den passer med springformen. Springformen (bunden i springformen skal ikke bruges) sættes på det fad, hvorpå kagen skal serveres.
  • Læg lagkagebunden i og hæld en smule mørk rom ud over. Bunden skal ikke søbe i rom, så det nemmeste er at væde overfladen af bunden med en pensel. Beklæd indersiden af springformen med konditorplast eller et nyt plastikchartek det er klippet til.
  • Smør nougat/krokant cremen ud på bunden. Hæld trøffelmoussen ovenpå og stil kagen i køleskabet. Kagen skal stå koldt i minimum 5 timer før servering. Pynt evt. med frysetørrede hindbær og chokolade.