Udskriv
3.34 fra 3 stemmer

Bangers and Mash – Doggystyle!!

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t
Samlet tid2 t
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Til 4 hotdogs skal du bruge:

  • 4 gode pølser fra din slagter
  • 1 bakke karse
  • Kartoffelbrød Se opskrift herunder
  • Råmarineret rødbede Se opskrift herunder
  • Agurkerelish Se opskrift herunder
  • Bløde løg Se opskrift herunder
  • Sennepskartoffelmos Se opskrift herunder
  • Friterede kartofler Se opskrift herunder

Agurkerelish

  • 1 stor agurk
  • ½ rød peber
  • ¼ gul peber
  • 1 lille løg
  • 1 stang blegselleri
  • 1 spsk salt
  • 8 spsk 110gr sukker
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • ½ chili efter temperament
  • Lidt peber

Kartoffelbrød

  • 8 mellemstore kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • Lidt salt
  • Friskhakket persille

Råmarineret rødbede

  • 1 rødbede
  • 1 spsk friskrevet peberrod
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 tsk balsamico

Friterede kartofler

  • 2 store kartofler
  • 3 dl neutral olie til fritering
  • Lidt salt

Sennepskartoffelmos

  • 4 -5 mellemstore kartofler
  • 1 dl fløde
  • 20 gr smør
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • Salt og Peber

Bløde løg

  • 3-4 løg
  • Salt
  • En klat smør
  • Lidt vand
  • Evt. 2 spsk Worchestershire sauce

Sådan gør du

Agurkerelish

  • Relishen kan med fordel laves i god tid.
  • Start dagen inden med at skære i fine tern.
  • Flæk først agurken på midten og skrab midten væk, hvorefter ”kødet” skæres i tern.
  • Agurken puttes i en skål sammen med en spsk salt. Rør godt rundt og stil agurkerne på køl natten over.
  • Dagen efter hældes det overskydende vand fra agurkerne, hvorefter salten skylles grundigt af agurkerne.
  • Lad agurkerne dryppe af i en si.
  • Imens skæres resten af grøntsagerne i fine tern og samtlige ingredienser puttes i en gryde og bringes i kog, hvorefter der skrues ned, så relishen simrer.
  • Lad den simre til relishen har en passende konsistens (en god times tid). Husk at smage til!
  • Herefter hælder du relishen på et desinficeret (skoldet) glas og stiller den på køl.

Kartoffelbrød

  • Brødene kan sagtens laves dagen inden og varmes op igen.
  • Riv kartofler og løg på den fine side af dit rivejern og pres så meget væske ud som muligt (brug evt. Et viskestykke).
  • Bland de pressede kartofler og løg med resten af ingredienserne i en skål, og pisk det grundigt til en dejagtig/lind konsistens er opnået.
  • Spred ”dejen” ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bag i ovnen i ca 25-30 min ved 200 grader. Efter ca. 20 min vender du brødet og bager det færdigt på den anden side.
  • Lad det køle lidt hvorefter brødet skæres ud i passende firkanter.

Råmarineret rødbede

  • Riv rødbeden og peberroden på den fine side af rivejernet.
  • Bland med olie og balsamico og lad det trække i minimum en time.

Husk at lade rødbeden dryppe meget godt af (på papir) inden du bruger den på din hotdog!

    Friterede kartofler

    • Skær kartoflerne i så fine strimler som muligt og lig dem i vand.
    • Varm olien op ved mellemhøj varme.
    • Tør kartoflerne i et viskestykke og fritér (En lille håndfuld af gangen) til de er gyldne.
    • Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og kværn en smule salt ud over.

    Sennepskartoffelmos

    • Skræl kartoflerne og skør dem i grove tern
    • Kog dem i usaltet vand til de er møre (ca. 10 min)
    • Hæld vandet fra og tilsæt nu de resterende ingredienser.
    • Varm igennem og mos/blend det til en lind mos. Smag til.

    Bløde løg

    • Løgene deles på midten og skæres i tynde skiver.
    • Varm en pande op ved mellemhøj varme og smid både smør, løg og salt på.
    • Lad løgen karamelisere lidt og tilsæt så lidt vand. Dette step gentages til løgene er færdige.
    • Tilsæt evt. Et par spsk Worchestershire sauce undervejs.

    Så skal der samles:

    • I bunden af brødet placeres et par skefulde mos.
    • Herpå placeres pølsen, hvorpå de bløde løg, relishen, rødbeden og karsen ligges.
    • Afslut med de friterede kartofler