Tatar
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Adam Aamanns opskrift på smørrebrød med tatar

Antal: 4

Ingredienser

Tatar

  • 600 g hakket skært oksekød inderlår, yderlår eller lårtunge
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 1/2 spsk koldpresset rapsolie
  • 16 cornichoner
  • 3 spsk kapers
  • 1 skalotteløg
  • 4 spsk friske estragonblade
  • salt og friskkværnet peber

Urtecreme

  • 1 dl æggeblommer
  • 5 æg
  • 100 g kogt gulerod
  • 50 g grøntsagsfond kogt med krydderurter
  • 5 dl olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelchips

  • 4 små kartofler
  • 2 dl neutral olie
  • Salt

Sådan gør du

Tatar

  • Rør oksekødet med grov sennep og raspolie og smag til med salt og peber. Skær cornichonerne i kvarter på langs.
  • Skær skalotteløget i tynde ringe og prik løgringene ud af skiverne.

Urtecreme

  • Kog æggene og pil blommerne ud.
  • Kog guleroden i vand, til den er helt mør, i ca. 20 minutter, køl af og blend til puré i en foodprocessor eller blender.
  • Kom puréen på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring puréen og vrid så meget saft som muligt ud af puréen.
  • Kør den tørre puré, dijonsennep, æggeblommer og eddike i en foodprocessor eller blender og tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til al olien er emulgeret.
  • Fortynd med grøntfonden undervejs og smag til med salt og peber.

Kartoffelchips

  • Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget tynde skiver. Varm olien op og friter kartoffelskiverne i olien, kom dem i 2-3 hold ad gangen.
  • Tag kartoffelskiverne op med en hulske, når de er gyldne og sprøde, dryp dem af på køkkenrulle og drys med salt.

Noter

Del tataren i 4 lige store dele og bred hver del ud på en tallerken, som en flad bøf. Dryp klatter af urtecreme rundt ovenpå, fordel cornichoner, kapers, ringene af skalotteløg og estragonblade over tataren. Slut af med kartoffelchips. Server med friskbagt groft brød.