Solbær rom i glas
Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Solbær rom - hjemmelavet

Forfatter: Mads Madglad

Ingredienser

  • 500 g. friske modne solbær du kan erstatte dem med tørrede solbær eller i nødstilfælde solbær på frost
  • Evt. 25 skyllede blade fra solbærbusken
  • 5 store spsk god honning
  • 1 flaske mørk rom

Sådan gør du

  • This is the easy part. Bland solbær, blade, honning og rom i et stort patentglas som kan slutte helt tæt.
  • Ryst godt, så honningen stille og roligt bliver opløst. Det gør du lige sår’n ca. en gang om dagen indtil du kan se at honningen er opløst.
  • Nu kommer the hard part. Du venter i én måned og så sier du solbærrene og bladene fra, filtrerer rommen og lader den stå mørkt i en flaske.
  • Du fisker lige bladene op og smider dem ud, men gem lige solbærrene i et glas med låg i køleskabet. De er vidunderlige at lave til marmelade eller som fyld i kager.