Go Back
+ servings
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Kalvesteaks med langtidsbagt tomat og glace

Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Kød

  • 2 x 250 gram øko Angus/Jersey kalve entrecotes
  • Salt/peber
  • Smør
  • Olie
  • Evt. lidt hakket bredbladet persille

Langtidsbagt tomat

  • En håndfuld øko cherrytomat
  • Salt/peber
  • En uforskammet god balsamico
  • Ekstra jomfru oliven olie

Kartoffel/Løgsalat

  • 500 gram nye kartofler
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld cherrytomat
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • Citronsaft
  • Ekstra jomfru oliven olie
  • Æbleeddike
  • Salt/peber

Glace

  • Se nedenstående link

Sådan gør du

Kød

  • Varm en grillpande eller en rigtig grill godt op, altså til den vitterligt er rygende varm. Jeg synes det er lettest at penslet bøfferne med lidt olie og giver dem salt/peber på den ene side lige før de kommer på.
  • Læg dem så på og steg dem ca. 2 min på hver side, du kan mærke når de er færdige ved at trykke på dem, de skal være spændstige og give lidt efter, så rammer du medium, husk salt/peber på den anden side
  • Tag dem af og lag dem i staniol. Imens hakker du persillen.
  • Skær et par skiver smør og smid på, drys lidt ekstra salt/peber og evt. persille, og så er du klar!

Langtidsbagte tomater

  • Det her er nemt! Skyld og halver tomaterne.
  • Læg dem på en bradepande og giv dem salt/peber og et par dråber balsamico samt oliven olie, smæk dem i ovnen i 3 timer ved 130 grader.

Kartoffel/Løgsalat

  • Rents kartoflerne og kog dem med rigelige mængder salt i ca. 8 min., lad dem herefter trække tiden ud, altså ca. 10 min mere, så får du den perfekte kartoffel.
  • Hak løget fint og skær tomaterne i kvarte
  • Riv basilikum let i stykker
  • Når kartoflerne er kogt lader dem køle af kort, herefter blandes det hele sammen, og der smages til med salt/peber og æbleeddike/citronsaft.