Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Stegte nudler med heftig kødsauce

Antal: 4
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød - gerne øko
  • 1 hønsebouillon terning
  • 2 spsk honning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 tsk cayenne peber
  • 5 spsk chili olie - du kan sagtens bruge købeprodukt ellers laver du det selv så nedenstående
  • 3 forårsløg
  • 1 limefrugt
  • 300 g hvede/ægnudler
  • 300 g fint snittet kål spids/hvid/savoy
  • Salt

Sådan gør du

  • Bring en stor gryde med vand i kog og smid bouillonterningen i.
  • Svits kødet på en stor tør pande (der skal være plads til nudlerne) ved middelsvag varme i ca. 12 min, rør jævnligt. Tilsæt honning og rør godt rundt, så det bliver fordelt.
  • Hak hvidløget meget fint og tilsæt det med soya, cayenne og chiliolie, lad retten småsimre og tage smag i ca. yderligere 5 min.
  • Rul kålbladene sammen og snit dem fint, så de bliver næsten så tynde som nudlerne.
  • Smid nudlerne i vandet og lad dem koge i ca. 3-4 min, smid så kålet i og lad det blanchere sammen med nudlerne.
  • Hæl det meste af vandet fra nudlerne og vip dem over til kødet - og svits det sammen, smag til med salt.
  • Tag det af varmen og fordel det i 4 skåle.
  • Hak dit forårsløg fint og drys det over, og server limebåde til - hvis dine gæster er vilde med chili, så drys lidt knust chili over!