Udskriv
5 fra 1 stemme

Nye danske asparges med hollandaiseskum fra siphon

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Asparges

  • 6 store hvide asparges - køb de danske hvis du kan!
  • 1 spsk. Smør

Lun kartoffelsalat med varmrøget laks

  • Små kartofler til 2 personer
  • 300 g varmrøget laks - er du en rigtig gastromand ryger du den naturligvis selv
  • 1 æble skåret i små stykker
  • 1 håndfuld rucola
  • 2 spsk. kapers
  • 1 spsk. af din favoritolie
  • 2-3 spsk. æblercidereddike el. lign.
  • 1 lille tsk. af din yndlingssennep
  • Salt
  • Peber

Hollandaiseskum

  • 2 æggeblommer
  • 150 g klaret smør
  • Saft fra 1/4 citron
  • 1 spsk. eddike af en slags
  • Salt
  • Hvid peber

Sådan gør du

Hollandaiseskum

  • Fyr samtlige ingredienser i siphonflasken
  • Lock and load med en enkelt patron
  • Hold evt. flasken lun i lunkent vand (ikke over 60 grader)

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne i let saltet vand
  • Pluk laksen i passende stykker
  • Lav en vinaigrette i bunden af en skål af olie, eddike, sennep, salt, peber
  • Tilsæt kapers og vend de halverede kartofler heri
  • Vend laks, rucola og æble i

Asparges

  • Bring et par centimeters vand i kog
  • Tilsæt smør og lidt salt
  • Umiddelbart før servering koges aspargesene et par minutter
  • Lad dem dryppe af på et rent viskestykke et kort øjeblik

Noter

Anret på tallerkenen og giv aspargesene et skud hollandaiseskum ved bordet og drys evt. med lidt krydderurter (jeg var løbet tør og det lokale supermarked var ikke leveringsdygtig, så jeg måtte nøjes med friskkværnet sort peber).